Det blev seger för Stenungsund Stingers under onsdagen hemma mot Tibro IK. Arkivfoto: Linus Olsson.

Stingers straffade Tibro

Det satt långt inne, men blev ändå en seger för Stingers hemma mot Tibro under onsdagskvällen. Men det krävdes straffar.

De 317 åskådarna i Stenungsund Arena fick gott om mål för entrépengen under onsdagskvällen. Och på det en seger för hemmalaget Stingers med 6–5 efter straffar.

Matchen började med att de båda lagen följde varandra på resultattavlan i den första perioden. Gästerna gjorde första målet, Stingers kvitterade och tog ledningen genom Christoffer Lindqvist och Marko Sretovic men sedan gjorde Tibro 2–2.

Målfesten fortsatte i andra då gästerna kopplade greppet fram till 2–4. Men Stingers vände på steken genom ännu ett mål av Marko Sretovic samt ett av Marcus Carlsson. En utvisning på Tyler Romain blev dock kostsam eftersom Tibro lyckades ta ledningen med bara två sekunder kvar av perioden.

I mitten av tredje lyckades Daniel Berggren trycka in viktiga 5–5. Resultatet stod sig både igenom den tredje perioden och förlängningen, vilket betydde straffar. Efter två missar och ett straffmål av gästerna fixade Michael Schumacher en kvittering i straffläggningen. Victor Kjellsson avgjorde sedan genom att sätta sin straff, vilket innebar två pinnar till Stingers som nu ligger på sjunde plats i tabellen.

På söndag väntar match borta mot Trollhättans HC för Stingers.

Christopher Kullenberg Rothvall

031-86 84 21

sporten@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar