Kungälv var steget före mot Stingers i derbyt. ARKIVFOTO: Linus Olsson

Stingers tappade i derbyt

Stingers började bra, men tappade initiativet i välbesökta derbyt mot Kungälv.

– Det är surt att falla på mållinjen igen, säger Jonathan Fogelström.

Derby mot Kungälv och över 600 åskådare på läktaren. Det var bra förutsättningar för en underhållande hockeymatch på söndag kväll. Stingers fick också en bra start då nyförvärvet Tyler Romain gjorde enda målet i första perioden.

– Det är en rivig spelare som är van att kriga och köra hårt. Det var mycket vilja i det målet, säger Jonathan Fogelström.

I andra perioden tog Kungälv över mer av spelet.

– Vi snackade i pausen om vad vi skulle göra bättre, men det blev inte som vi hade tänkt. De fick fast oss i vår zon och vi fick inte ut pucken. Egentligen var det mycket slarv från vår sida. Vi måste spela enklare, säger Jonathan Fogelström, som gjorde 2–2 i bytet efter att Kungälv hade tagit ledningen med 2–1.

– Jag och Daniel Berggren kom två mot en. Jag missade passningen till honom, så pucken hamnade i hörnet. Men han passade mig och jag bröt in framför kassen och lade in den med backhand.

Kungälv tog ledningen igen, men Stingers kvitterade till 3–3 tidigt i tredje perioden.

– Vi hade flera lägen att avgöra efter det, säger Jonathan Fogelström.

Men det ville sig inte. Istället avgjorde Kungälv med sex minuter kvar att spela. Det blev 4–3-förlust för andra matchen i rad för Stingers.

– Det är tråkigt. Men vi är fortfarande ganska nya i serien och har haft en tuff inledning av säsongen.

Märkte du av någon derbystämning?

– Definitivt. Jag har inte så mycket koppling till dem, men det är flera av våra som har spelat där. Det är alltid lite smågnabbigt på isen och det är tråkigt att förlora, men nästa gång trycker vi dit dem.

Kristian Johansson

Relaterade artiklar
Fler artiklar