Amerikan Cameron Yarwood är ny back i Stenungsunds HF. FOTO: LINUS OLSSON

Stingers vann i Camerons debut

Amerikanske backen Cameron Yarwood kunde inte ha fått en bättre start i sin nya klubb då Stenungsunds HF vann onsdagskvällens hemmamatch mot nästjumbon Töreboda HF med 4-1.

Han har tränat med Stingers i cirka två veckor och lagom till matchen i HockeyTvåan Södra A blev alla papper klara för 23-åringen som nyligen flyttat till Stenungsund. 

Han bildade backpar med Linus Johansson i förstafemman och var inne på lagets första mål som kom 4.54 in på första perioden signerat Marcus Carlsson.

– Jag kommer närmast från Trollhättan där vi hade olika uppfattningar om saker och ting. Marcus har tidigare spelat i Trollhättan och han rekommenderade mig att komma hit, sa Cameron efter matchen.

– Jag spelade i Trollhättan förra säsongen och innan dess var jag i Macon Mayhem i SPHL. En lagkamrat – Tyler Prendergast som spelar i Trollhättan – rekommenderade mig att komma till till Sverige. Jag hade aldrig varit i Europa, så varför inte?

– Det är lättare att komma in i det här laget eftersom det finns fler nordamerikaner i laget som Tyler Romain och Tony Caruso.

Vad för sorts ishockey anser du att Stingers spelar?

– En bra och snabb ishockey som jag gillar. Man försöker få upp pucken i banan så snabbt som möjligt, sa Cameron.

Så särskild snabb ishockey kunde Stingers inte precis prestera i den första perioden som ändade 1-1 efter kvittering av Törebodas forward Sebastian Persson efter 12.57.

Stingers vann skottstatistiken med hela 14-6 men var påtagligt ineffektiva framför kassen i en period som bara tog 27 minuter att spela klart.

Töreboda kom till kamp med med blott 15 spelare varav två målvakter men lyckades jämna ut händelserna en smula i den andra perioden där Stingers Julius Holmstedt gjorde enda målet efter 7.07 med nio sekunder kvar på ett powerplay.

Stingers vann bortamötet i höstas med 6-4.

– I princip är det samma match ikväll men skillnaden var att vi då satte fler av de chanser vi hade, sa Stingers forward Michael Schumacher som inte bara är bäst i sitt lag med 30 poäng (17 mål och 13 assist) utan faktiskt näst bäst i hela serien efter – tro det eller ej – Markus Grönlind i Töreboda.

Michael hade ingen lycka i den tredje perioden men kunde i alla fall glädja sig åt att SHF utökade ledningen till både 3-1 och 4-1 genom Marcus Carlsson och Julius Holmstedt i en period där Stingers vann skottstastiken med förkrossande 17-4.

Härnäst väntar på söndag en tuff bortamatch för Stenungsund mot serietvåan Borås.

Tony Balogh

0303 72 82 24

tony.balogh@otv.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar