Stingers ska spela underhållande men noggrant. ARKIVFOTO: Linus Olsson

Stingers vill bli mer underhållande

Publikfriande hockey utan att tumma på detaljerna. Så tänker Stingers utvecklas andra året i division 2.

– Målet är att etablera sig mer och mer. Ta nästa steg, säger tränare Dennis Gistedt.

Förra året var Stingers första i division 2 sedan man gått upp säsongen innan. I år vill man etablera sig ännu mer i serien, men var det är rimligt att hamna vill inte Gistedt spekulera i.

– Det är svårt att säga, det är en väldigt tajt serie, det kan man se på försäsongsmatcherna. Det har varit väldigt många uddamålssegrar.

Det stämmer även in på Stingers, som vann en match mot seriekonkurrenten Alingsås med uddamålet för att sedan förlora en på samma sätt.

– Vår första match var bättre. Det är typiskt att i den andra tummade vi på detaljerna, och det straffade sig, säger Dennis Gistedt som delar på tränarsysslan med Alexander Johannesson.

Under försäsongen har man till att börja med satsat på att sätta spelidén och försvarsspelet.

– Vi har en hel del kvar. Vi ska vara som bäst i slutet av säsongen. Man får ta det successivt. Just nu har vi kört lite powerplay, bland annat. Jag tycker ändå att vi är klart redo att starta säsongen.

Vilka tror du blir era nyckelspelare i år?

– Jag tycker att vi har en bred spets. Robert Kinisjärvi som är ny i målet har sett väldigt stabil ut. Sedan har vi haft flera formationer som har varit produktiva. Flera spelare har gjort poäng.

Hur ser er spelidé ut?

– Vi vill spela konstruktiv hockey, hålla i pucken och anfalla mycket. Tappar vi pucken ska vi ta tillbaka den så snabbt som möjligt. Vi tror att det ska vara underhållande att titta på.

Idag lördag börjar serien på bortais mot Mjölby, ett nytt lag i serien, som kommer från division 2 B.

– De bytte serie med Värnamo för att det passade bättre geografiskt sett. Det är ett starkt lag som kvalade till division 1 förra året. Det är ett lag som spelar bra hockey med tydliga linjer. Så det blir en tuff match. Men det ska bli roligt att sätta igång.

Kristian Johansson

0303-728224 

 

 

Relaterade artiklar
Fler artiklar