Bröderna Schumacher gav Stingers ett lyft under våren. Nu hoppas klubben på att få behålla båda bröderna. Foto: Linus Olsson

Stingers vill ta nya kliv

Svett, kamp och vilja. Stingers förbereder sig för kommande säsong i division två och hoppas att båda bröderna Schumacher blir klara för spel.

Föregående säsong innehöll höga toppar och djupa dalar för Stingers. När grundserien summerades befann sig laget allra sist i tabellen. Sedan förstärktes laget av bröderna Michael och Andreas Schumacher och under vårserien var laget nära att ta sig vidare mot positivt kvalspel. Nu är det historia och Stingers gör sig redo för nya utmaningar.

–Jag tycker det ser bra ut, vi har fått in ett par intressanta spelare men har fortfarande några platser kvar att fylla, säger Alexander Bengtsson från sportrådet i Stingers.

Kontraktsförlängningen med Michael Schumacher var förmodligen till glädje för de flesta Stingers-supportrar. Den meriterade forwarden med rutin från AHL förväntas vara en av de ledande spelarna i vinter.

– Det betyder väldigt mycket att han är kvar, det är en kille med bra karaktär som ställer höga krav både på sig själv och sin omgivning. Han är inte heller hemma här bara för att ha kul. Han brinner för hockeyn och tränar hårt, säger Bengtsson.

Möjligheten finns också att Andreas Schumacher blir Stingers trogen. 21-åringen kommer att studera i Göteborg och om allt går i lås tidsmässigt finns chansen att det blir spel i Stingers berättar Alexander Bengtsson.

Med ett par platser kvar att tillsätta så är målsättningen ännu inte satt inom laget. Klart är i alla fall att klubben hoppas ta ytterligare kliv och etablera sig i division två.

– Helst av allt vill vi vara med uppe i toppen och slåss om platserna till all-tvåan. men vi vet att det kommer bli ruskigt tufft. Det är en bra serie, men jag hoppas vi kan bli bättre än förra säsongen, säger Alexander Bengtsson.

Melker Tollstén

sporten@lokaltidningensto.se

Fakta: Nyförvärv och spelarförluster

Nyförvärv:Linus Johansson (Köping), Marko Sretovic (Vänersborg), Christoffer Lindqvist (Kållered), Markus Berggren (Mariestad J20), Marcus Carlsson (Trollhättan)

Förluster: Alexander Daly Andersson (Lerum), Emil Zetterlund (Arlanda Wings)

Träningsmatcher: 6/9 Stingers-Hisingen, 9/9 Stingers-Åstorp, 13/9 Hisingen-Stingers, 17/9 Stingers-Sörhaga/Alingsås, 22/9 Sörhaga/Alingsås-Stingers.

Relaterade artiklar
Fler artiklar