På förra årets upplaga av inomhusturneringen Bilfinger Cup kom 1 300 betalande under tre dagar futsal. Nåho liknande väntas kommande helg. ARKIVFOTO: SIMON PETTERSSON

Storpublik vill se cup

Jubileumsupplagan lockade över 1 400 betalande. Något liknande lär ske kommande helg med start nu på fredag den 5 januari.

Det handlar om den 41:a upplagan av Bilfinger Cup som kommer att avgöras i dagarna tre i Sundahallen i Stenungsund.

– Vi brukar ha någonstans mellan 1 300 och 1 500 betalande. Det är de lokala lagen som lockar folk, säger Fredrik Roos på arrangerande Stenungsunds IF.

Cupen, som i folkmun fortfarande heter Isenta Cup, beräknas omsätta mellan 120 000 och 130 000 kronor. En stor summa men då läggs också en hel del pengar på hallhyra liksom domare.

– Men visst hoppas vi på att få ett överskott, säger Roos som varit med av och till under flera års tid men fullt ut varje år sedan 2010.

”Det är roligt”

Han svarar jakande på frågan om det är roligt att arbeta med cupen.

– Det är roligt även om man kan vara lire trött emellanåt. Det här är ju en turnering som är viktig för spelarna. Det pratas bland spelarna om cupen liksom hos publiken, säger Roos.

Futsal är numera en etablerad form av fotboll och serierna pågår ett litet tag till, men på något symboliskt sätt markerar Bilfinger Cup avslutningen på inomhussäsongen och inledningen på utomhussäsongen.

Hårdare direktiv

I praktiken är det inga större nyheter inför årets upplaga med ett undantag.

– Arrangörer av sådana här cuper har fått hårdare direktiv från förbundet att kolla upp så att spelarna verkligen är registrerade för futsal, säger Roos.

– Om det finns en otillåten spelare med på plan förlorar laget automatiskt matchen med 0-3 plus att spelaren inte får vara med i turneringen mer.

Jämförelser med Fogis kommer att göras liksom stickprovskontroller under turneringen.

Flera favoriter

Vilka lag ska man som publik hålla reda på? Fredrik Roos säger så här om herrsidan.

– Gais Futsal är på pappret det bästa laget. FC Diaspora vann DM och Färgelanda är titelförsvarare. Libertà är också med.

Och på damsidan?

– Jag tror det kommer att stå mellan Orust FC och IFK Göteborg Futsal med Jitex och Real Corona som outsiders.

Tony Balogh

0303 72 82 24

tony.balogh@otv.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar