Det blev seger mot jumbon Härryda för Rönnängs IK under onsdagen – trots en stundtals snurrig match. Arkivfoto: Linus Olsson

Strulig seger över jumbon

Trots att jumbon stod för motståndet var onsdagens seger i hockeytrean för Rönnängs IK långt från självklar.

Trippen gick till Landvetters ishall för Rönnängs IK under onsdagskvällen där jumbon Härryda HC väntade. Och matchen började strålande för RIK. Nästan för bra. Redan efter 36 sekunder prickade Magnus Burgren in första målet.

– Det är alltid skönt att få en bra start, men egentligen gav det oss inget mer än så, säger coach Björn Wallberg.

Svängigt värre

Att laget inte spelat match på drygt två veckor märktes efter målet. Spelet svängde likt en jojo utan kompass, vilket hemmalaget kunde utnyttja för en kvittering.

– Det var lite för mycket spel fram och tillbaka. Det märktes att strukturen i spelet inte riktigt var på topp, vi missade passningar och allt möjligt, säger Wallberg.

Pontus Karlsson hann dock med att göra 2–1 för RIK före första pausen. I andra perioden inledde Mathias Bergström genom att trycka in 3–1.

– Det kändes som att vi började få kontroll på matchen där. Spelet var inte lika böljande i andra, säger Björn Wallberg.

Tryckte in fyran

Ställningen stod sig till inledningen av den tredje då hemmalaget fick in en reduceringspuck. Men bara minuter senare fixade Magnus Burgren 4–2 i powerplay.

– Vi slarvade i början där, men tog tag i spelet efter det och jag tycker att vi spelade på bra. När vi fick in vårt fjärde mål kändes det bra, säger Björn Wallberg.

Hemmalaget fick in 3–4 i slutminuterna, vilket gjorde avslutningen onödigt dramatisk. Men RIK höll undan och fick med sig tre poäng, vilket gör att de fortfarande ligger kvar på tredjeplatsen i serien, fyra poäng upp till Lions HC Strömstad.

Nu väntar en betydligt tuffare uppgift för RIK redan på fredag då de hittills obesegrade serieledarna Göteborgs IK gästar Tjörns Ishall.

– Det är tajt mellan matcherna nu. Men jag tycker ändå att det känns bra i truppen, vi har alla spelare att tillgå och är redo, säger Björn Wallberg.

Christopher Kullenberg Rothvall

031-86 84 21

sporten@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar