Vallen-fostrade målvakten Peter Abrahamsson fick GT:s sportpris Kristallkulan för sina insatser i BK Häcken. Han har bland annat hållit tolv nollor i allsvenskan i år. Arkivfoto: Tony Balogh

Supernollan vann storpris

Som en stabil sista utpost med tolv allsvenska nollor i BK Häcken på kontot. Det är förklaringen till varför Vallenfostrade keepern Peter Abrahamsson, 29, vann GT:s pris Kristallkulan.

Varje höst sedan 1950 har GT delat ut priset Kristallkulan till säsongens bästa västsvenska fotbollsspelare och i år var inget undantag. Vinnaren av priset på herrsidan blev klar i helgen och är ingen mindre än Vallenfostrade målvakten Peter Abrahamsson som haft en strålande säsong i BK Häcken. Juryns motivering löd:

– I ett Häcken som under Mikael Stahre satsade mer på att bygga ett starkt försvar har Peter Abrahamsson under hela säsongen varit en stabil sista utpost. Tolv nollor i allsvenskan säger en del om hans styrka. Debuterade i landslaget mot Elfenbenskusten under januariturnén, skriver GT-juryn.

Själv är han nöjd med sin säsong i Häcken dit han kom under 2015.

– Det gick bra även året före, men jag tycker att jag tog ytterligare steg. Kände mig lugnare och tryggare, jag behöver inte bevisa något. Men folket framför mig gjorde ett jättejobb, släppte in till lika många avslut som tidigare år, säger Abrahamsson i en intervju med GT.

Peter Abrahamssons BK Häcken slutade på fjärde plats i årets allsvenska. Nu har Abrahamsson siktet inställt mot nästa år där han bland annat hoppas på en seger i Svenska cupen.

– Jag hoppas att vi vinner cupen och tar en plats i Europa-spelet och sen förbättrar oss även i serien och kommer bland de tre bästa och får spela i Europa året efter. Det blir svårt att konkurrera ut de tre landslagsmålvakterna som spelat i kvalet, men skulle det uppstå en lucka gäller det att vara beredd, säger Peter Abrahamsson.

Christopher Kullenberg Rothvall

031-86 84 21

sporten@otv.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar