Forwarden Marcus Carlsson kom på grund av trafikstockning sent till Stingets bortamatch i söndags mot Borås HC. För det fick han sitta på botbänken i tio minuter. ARKIVFOTO: LINUS OLSSON

Tajt förlust för Stingers

Det var en tajt förlust för Stenungsunds HF borta mot Borås HC och ännu tajtare för forwarden Marcus Carlsson. Med tid, alltså. Han fick fundera på det i utvisningsbåset i tio minuter.

För i matchrapporten finns det en notering om en tio minuter lång utvisning på Marcus och det redan efter 2.17 in på den första perioden.

Brottsrubriceringen heter på engelska ”dangerous equipment” det vill säga ungefär farlig utrustning.

– Han blev utvisad för att han saknade halsskydd. När domaren fick se det fick han ett personligt straff och fick sitta tio minuter. Det var fortfarande fem mot fem på isen, förklarade Alexander Johannesson, assisterande tränare i Stingers.

Fastnade i trafiken

Marcus hade helt enkelt glömt att ta på sig halsskyddet och det finns faktiskt en förklaring.

– Han var stressad till match för han åkte på egen hand från Trollhättan till Borås. Han åkte inte buss med oss utan egen bil. Då fastnade han i trafiken i Alingsås på grund av en trafikolycka som gjorde att det drog ut på tiden, sa Alexander.

– Jag tror det var fem minuter kvar på isvärmningen när han kom till hallen. Han lyckades byta om snabbt och vara med några minuter. Han var lite stressad och tankspridd. Det är faktiskt första gången jag varit med om någon som fått en tiominutare för det.

Ganska jämn match

Tränarduon med Dennis Gistedt i spetsen fick kasta om i femmorna men det påverkade inte matchen så mycket i övrigt.

Stingers mötte alltså det Borås som man våren 2016 såg till att de stannade kvar i division 3 en säsong till men där boråsarna repat mod.

Just nu ligger BHC på andra plats i HockeyTvåan södra A efter Vänersborg.

Borde vara upplagt för en enkel hemmaseger men det var Stingers som tog ledningen efter 2.17 genom Ludwig Maderner – just det, det var då domarna visade ut Marcus.

– Det var egentligen en ganska jämn match genom alla tre perioderna, sa Johannesson. Våra bästa perioder var egentligen första och andra där vi hade flera lägen att gå ifrån och göra både 2-1 och 3-1.

Lobbskott för Borås

Istället fick Borås ett lobbskott till 2-1 efter 13.16 i den andra perioden genom Aleksandr Ossipov.

– I den tredje perioden orkar vi inte riktigt växla upp och gå ikapp, sa Alexander som tillfogade att Stingers målvakt Robert Kinisjärvi var skymd på något av Borås mål.

– Vi gick på tre femmor hela matchen medan de hade fyra. De hade helt enkelt mer krafter kvar där mot slutet när vi försökte gå ikapp. Vi var aldrig riktigt nära målmässigt men som helhet var det en bra match med bra försvarsspel, sa Alexander.

– Visst, vi förlorade idag men jag tycker att vi gjorde en bra laginsats. Med lite flyt hade vi kommit iväg med något poäng också.

Tony Balogh

0303 72 82 24

tony.balogh@otv.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar