Torp GoIF har av Bohusläns FF utsetts till årets barn- och ungdomsförening. FOTO: TORP

Torp årets ungdomsförening

Torp GoIF på Orust har av Bohusläns Fotbollförbund utsetts till årets ungdomsförening.

– Det är jätteroligt att bli utnämnd. Vi är en liten förening och det är inte alltid givet att få en sådan här utmärkelse, säger Mats Andersson.

Mats Andersson är en av flera ledamöter i styrelsen. Han är också ordförande för ungdomsfotbollen i Torp. Föreningen har även sektioner för badminton och bordtennis.

Torp kommer att uppmärksammas i samband med Bohusläns fotbollsförbunds årsmöte den 24 februari. Förutom en utmärkelse från BFF tilldelas klubben även en utmärkelse från Svenska Fotbollförbundet.

– Jag var en av fyra föräldrar som drog igång det här för sju år sedan. Alla fyra hade barn i fem-sexåldern som vill spela spela fotboll, säger Mats som för egen del har spelat a-lagsfotboll i Torp.

År 2010 hade föreningen i praktiken bara ett a-lag men av kvartettens fyra barn skapades med tiden hela fyra olika lag plus att klubben fyllt på med nya lag.

– Idag har vi cirka 130 ungdomar i spel fördelade på nio lag, säger Mats.

Det är denna resa som BFF har tagit fasta på i sitt val av årets barn- och ungdomsförening. I motiveringen kan man läsa följande:

”Torp GoIF är inte den till antalet största ungdomsföreningen i distriktet men styrelsen har med glädje noterat den positiva utveckling föreningen haft de senaste åren med många lag och utbildade ledare…när man går igenom de kriterier som SvFF satt upp för nominering stämmer samtliga med föreningens verksamhet och allt detta sammantaget motiverar vårt beslut.”

Tony Balogh

tony.balogh@otv.se

0303 72 82 24

Relaterade artiklar
Fler artiklar