Det blev en seger, en förlust och ett kryss för Annelie Antonsson och Marie Le- Carantas Torp Goif i division 1 under lördagen. Arkivfoto: Lotta Hohner

Torp överraskade mot topplagen

Det blev en seger, ett kryss och en förlust när Torp Goif spelade tre matcher i badmintonserien division 1 under lördagen.

– Vi är jättenöjda med det, säger tränaren Janne Carlsson.

Läs mer: Ger allt för ettan

Det var i Boråshallen som helgens tre omgångar i division 1 avgjordes för Torp Goif. Laget mötte först värdklubben Borås Badminton som besegrades med 5–3.

– Det satt jättehårt inne, men vi lyckades slå dem, säger Janne Carlsson.

Därefter väntade tuffa serieledarna Västra Frölunda BMK 1, en match som slutade som många förväntat sig – förlust med 0–8.

– De är jätteduktiga och är ett lag som är elitseriemässiga så vi hade inte mycket att sätta emot dem, säger Janne Carlsson.

Största bragden levererade Torp Goif i den tredje matchen mot topplaget Askim BC, en segdragen kamp som tillslut slutade 4–4.

– Det kan ha varit den längsta seriematchen någonsin. Det var jättejämnt hela matchen och vi lyckades fixa en poäng. Det är första gången någonsin som vi tar poäng mot Askim i seriesammanhang, säger Janne Carlsson.

Att laget lyckas få med sig tre poäng av sex möjliga från lördagen anser Janne Carlsson vara mer än godkänt.

– Vi hade vår bästa tjej borta, men trots det gick det så här bra. Vi är jättenöjda, vi tar poäng mot de svåraste lagen i serien så det här blev precis så bra som vi hade hoppats på, säger han.

Nästa matcher spelas i januari innan serien avslutas på hemmaplan i mars.

Christopher Kullenberg Rothvall

031-86 84 21

sporten@otv.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar