Orust FC hemma mot Töcksfors. Vinst 3–1. FOTO: Simon Pettersson

Tredje hemmasegern för Orust

Orust FC trivs på hemmaplan och under midsommarhelgen kom tredje segern på fem matcher.

Jumbon Töcksfors besegrades med 3-1 efter två mål av Hanna Oscarsson.

– Vi har sånt jäklar anamma i truppen, utropade tvåmålsskytten efter matchen.

Orust FC har skaffat sig lite andrum i botten av fotbollens division 1 efter att hemma på svårspelade Tavlebordsvallen besegrat Töcksfors med 3-1 (1-1). Stor segerorganisatör blev Hanna Oscarsson som gjorde sitt tredje och fjärde mål för säsongen.

– Jag hittar min roll mer och mer som offensiv innermittfältare, vågar trycka upp och även komma till farliga avslut. Vår höga press i den andra halvleken gjorde att de knappt kom till några farliga avslut, sa Oscarsson som hyllades av spelande tränaren Karin From:

– Man vill gärna ha henne centralt i banan där hon kan bröta. Sedan är hon duktig framför mål. Hon kom upp ett steg i banan och gjorde två mål vilket är kanon.

1-0 kom efter en tilltrasslad situation på en frispark från Julia Skoglund men det dröjde inte länge förrän Töcksfors kvitterade med ett otroligt avslut, även det på frispark.

I den andra halvleken har Orustlaget vinden i ryggen och satte som Oscarsson sa en enorm press på annars bollskickliga Töcksfors. Till slut kommer tvåan när From hittar Oscarsson som slår till direkt.

– Jag chansade att skjuta direkt och den touchade stolpen och in. En riktigt go känsla, sa Oscarsson.

I slutet av matchen fixar skyttedrottningen Elin Nilsen en straff som hon själv slår in returen på vilket innebar 3-1 och tredje segern på fem försök på hemmaplan.

– Vi är inte riktigt vana vid långa bortamatcher och det är roligt att vi är starkast hemma. Det är jämna matcher i den här serien och det är ett väldigt bra tecken att vi är med i alla matcher, säger Karin From innan Oscarsson fyller i:

– Vi kommer att hänga kvar men behöver jämna ut vårt spel mot de olika motståndarna. Vi har ingen press på oss, ingen tror på oss och vi är nya i serien.

Simon Pettersson

Tre plus

+++ Hanna Oscarsson – Slet enormt och fick utdelning två gånger. Lägger ner ett otroligt jobb och visade att hon även är en bra avslutare.

++ Lina Albertsson – Gör jobbet i det tysta och vinner alla 50/50-duellerna på mittplan. En felfri krigare som aldrig sticker ut.

+ Louise Persson – Borde nog tagit frisparken som Töcksfors kvitterade på men räddar Orust i den första halvleken med härliga parader. Trippelräddningen var värd hela entrépengen.

Relaterade artiklar
Fler artiklar