Kevin Nilsson i Stenungsunds IBK var en av flera spelare som borta mot Backadalen deltog i lagets kanske tuffaste match så här långt. Arkivfoto: Linus Olsson

Tufft för SIBK

Lyckades vinna holmgången mot Backadalen

Serieledande Stenungsunds IBK är fortsatta obesegrade i herrarnas division 2 efter 5-4 borta mot IBF Backadalen men matchen i Lundbystrand i Göteborg var kamp från början till slut.

innebandy

Division 2 Götebrg

Backadalen-Stenungsund

4-5 (1-2, 1-1, 2-2)

Huvudtränare väljer att beskriva matchen i söndags eftermiddag som den tuffaste som hans lag har spelat den här säsongen.

– Backadalen var bra och de ville ju göra allt för att kunna hänga med i serietoppen. De störde oss väldigt mycket och vi fick inte igång vårt vanliga spel, säger Patrick Hübinette, chefstränare i SIBK.

Visserligen tog Backadalen ledningen genom Andreas Källman efter 11.22 i första perioden men spelmässigt menar Hübinette att det var en period i SIBK:s favör.

– Vi kvitterade till 1-1 och fick in 2-1 efter 19.59. Sebastian Ottosson bröt högt i banan och med sin blick hittade han Ludvig Eriksson som kunde raka in bollen.

Hawaii i andra perioden

I den andra periodens sjunde minut gjorde Philip Hübinette 3-1 på pass av Tony Bromé men Backadalen reducerade till 3-2 genom Ove Viklund.

– Andra halvan i andra perioden var inte bra alls. Det var Hawaii och ingen ordning i leden alls

Men bra lag brukar, som en konsekvens av hårt arbete, ofta ha flyt med sig och det kan man verkligen säga var fallet i den tredje perioden.

Mål i underläge

Simon Gunnarsson blev utvisad efter 1.18 för hårt spel men 26 sekunder senare var SIBK som i numerärt underläge kunde sätta 4-2 genom André Lundgren där målvakten Viktor Thorsson fick assistpoäng för ett snabbt utkast.

Backanalen reducerade genom Andreas Källman men med mindre än fyra minuter kvar kunde SIBK utöka till 5-3. Då trodde många att det var mer eller mindre klart med ny seger.

Men Sebastian Ottosson fick efter 17.23 sätta sig på botbänken efter utvisning för fasthållning och då valde hemmalaget att ta ut målvakten vilket också gav resultat när Emil Kronaas reducerade till 4-5.

Nerv sista minuten

I det läget tog Backadalen time out för att om möjligt samla trupperna.

– Vi valde att sätta in de bästa defensiva spelaran vi har, säger Hübinette.

Men närmare än så kom inte Backadalen och Stenungsund är därmed fortsatt obesegrat vilket måste kännas bra inför det stundande derbyt mot STC Kungälv nu på söndag.

Tänker du på talesättet att man för varje seger kommer allt närmare en förlust?

– Innerst inne är det kanske något som jag tänker på men det är inget som jag förmedlar till laget, säger Hübinette.

Ordinarie borta

Det finns en moral och en tåga i den här säsongens upplaga av SIBK vilket inte minst bevisas av att Stenungsund i söndags kom till match utan tre spelare som normalt sett är startspelare, däribland backarna Christian Nyberg och Alfred Settefelt.

De har ingen möjlighet att vara med i den kommande matchen.

– Nyberg kanske är tillbaka i mitten av december och Settefelt i januari någon gång, säger Hübinette.

Tony Balogh

0303 72 82 24

tony.balogh@otv.se

Målgörare: William Regnstrand, Ludvig Eriksson, Philip Hübinette, Andre Lundgren, Daniel Ekström.

Bra: Viktor Thorsson

Relaterade artiklar
Fler artiklar