Tunga ben i SIF:s genrep

1–1 mot division 3-laget Gunnilse var inte resultatet William Lundin ville ha inför helgens premiär för Stenungsunds IF.

– Det är klart att vi borde ha skapat fler chanser, sa SIF-tränaren efter genrepet.

När 90 minuter var spelade på SIF-gården i lördags så skakade Stenungsunds tränare William Lundin på huvudet och suckade. Nej, detta var inte ett godkänt genrep inför matchen mot Vänersborgs IF. Matchen mot Gunnilse slutade ”bara” 1–1.

– Det är klart att man önskar mer. Men samtidigt finns det förklaringar till allt. Vi har en tuff träningsperiod bakom oss och så sent som i torsdags körde vi tester med spelarna, sa SIF:s tränare William Lundin.

Gunnilse hade ett stort bollinnehav matchen igenom och SIF fick koncentrera sig på försvarsspelet vilket laget gjorde bra. Mittbackarna Adam Bergholtz och Marcus Hjelm var felfria matchen igenom och kommer bli otroligt viktiga för SIF i år.

– Bakåt är det bra och jag vet inte riktigt vad som hände vid deras 1–0-mål. Jag trodde situationen var överspelad och tittade bort, sa Lundin.

0–1 kommer rättvist till Gunnilse i mitten av den andra halvleken av den före detta Skärhamnsspelaren Hadi Hamzeh och hade det inte varit för SIF:s hetaste spelare under försäsongen, nyförvärvet från Stala/Myckleby Christopher Normén, så hade det här genrepet slutat med förlust. Anfallaren sätter straffen till 1–1 som han själv ordnade fram. Normén är troligtvis en av de första Lundin sätter upp i elvan i premiären.

– De bästa spelarna kommer få spela. Vi vilade några spelare idag, bland annat Kofe Halliday, Kevin Anderson och Sebastien Osei-Obengo. Det är ett angenämt problem vi ledare har, att ta ut rätt elva till premiären, sa Lundin.

Vad tar du med dig som är positivt från genrepet mot Gunnilse?

– Vi spelade kompakt matchen igenom och hade bra aggressivitet. Vi jobbar för varandra och låter inte Gunnilse skapa så många farliga målchanser.

Simon Pettersson

Matchens lirare

+++ Erik Johannesen – Slitvargen är fortfarande inte fulltränad och har missat stora delar av försäsongen men visade med sitt jobb hur viktig han blir i år. Får med sig medspelarna med sitt kraftfulla spel.

++ Christopher Normén – Anfallaren fortsätter att producera och det krävs för att det ska bli ett bra år för SIF. Löper mycket på egen hand och skapar chanser åt sina kamrater.

+ Robert Josefsson – Målvakten blir bara stabilare och stabilare. Gör få misstag och styr sin backlinje under hela matchen. Ingen tvekan om att han blir värdefull för Stenungsund i år.

Kommentaren: ”Stenungsund har inget eget spel”

Varför vilar man spelare i ett genrep? Är det inte då man spelar med elvan som ska starta i premiären? Tänkte precis skriva att SIF:s spel inte övertygade mot Gunnilse men kan man ens kalla det spel? Laget visade inget eget spel och var tillbakapressade matchen igenom. Mot ett division 3-gäng. Det kommer säkert se ut såhär i flera matcher men då krävs det att man istället blir ett vasst omställningslag. Inte ens det fanns i lördags.

Relaterade artiklar
Fler artiklar