Två besvikna bottenlag efter 1–1

Ödsmål får fortsätta vänta på första segern i division 3. Under lördagen kryssade laget mot bottenkollegan Trollhättans BoIS efter ett sent självmål.

– Vi närmar oss en seger och jag är inte orolig, menar kaptenen Ardi Thaqi.

Måstematch? Kanske inte ännu men bortamatchen mot nästjumbon Trollhättan var en match Ödsmål borde vinna för att inte hamna för långt bakom lagen i botten av division 3. Men, det började inte bra.

Redan efter 10 minuter får kapten Ardi Thaqi en bristning i vaden och tvingas utgå. Kaptensbindeln till Martin Cruz istället och då satt det endast en spelare tillgänglig på bänken.

– Vi har haft otur med skador och nu detta. Är det inte min baksida så är det min vad. Vi får aldrig spela med samma startelva och det är tråkigt när vi har så många borta. Vi får hoppas att min skada läker sig snabbt, säger Ardi Thaqi.

Med Thaqi utbytt kom nästa smäll tätt inpå. 1-0 Trollhättan som höll sig hela vägen till pausvilan. Då hällde Ödsmålsledningen tändvätska på sina spelare.

– Om Trollhättan dominerade den första halvleken så var vi bäst i den andra. Vi kvitterar när Rasmus Andersson skjuter bollen på deras försvarare i mål och vi har sen flera lägen att avgöra matchen. Det är nära att vi vinner matchen, menar Thaqi som fick se matchen från sidan.

1–1 mot bottenkollegan i en match ni borde vinna för att hänga kvar. Börjar det bli jobbigt att vänta på första vinsten?

– Nej, det kommer. När vi får spelare tillbaka och vi får spela med samma elva så kommer det vända. Vi kanske förlorar eller spelar oavgjort men vi är alltid med i matcherna. Det finns inte ett lag i serien som har vunnit enkelt mot oss, avslutar Thaqi.

Simon Norberg

simon.norberg@otv.se

Trollhättans BoIS– Ödsmåls IK 1-1 (1-0)

Division 3 mellersta Götaland herr

Mål: ÖIK: Självmål

Bäst i ÖIK: Alban Tahiri, Angelo Malesic