Det blev förlust med 4–8 mot Vänersborg för Stingers under söndagen. Arkivfoto: Simon Norberg

Tvärstopp efter pangstart mot serieledarna

Hockeytvåans okrönta konungar Vänersborg blev för tuffa för Stingers. Laget åkte på en förlust med hela 4–8 under söndagskvällen, det trots att Steungsund skaffade sig en ledning med 3–0.

Läs mer: ”Chansningen lyckades inte idag”

Matchen mot serieledarna på bortais började överraskande bra för Stingers. Inom loppet av bara nio sekunder lyckades laget göra både 1–0 och 2–0 genom Linus Johansson och Marcus Carlsson, det i den första periodens tredje och fjärde spelminut. Ledningen stod sig dessutom perioden ut.

I andra fortsatte superflytet för tabellsjuan Stingers, det genom ett tidigt 3–0-mål av Michael Schumacher. Men efter en Stingersutvisning brakade sedan helvetet lös för gästerna. Hemmalaget åt sig ikapp till 3–3 på mindre än fem minuter och lyckades dessutom göra ytterligare två mål. En fullträff av Marko Sretovic i slutet av perioden gjorde dock att det bara var underläge med ett mål, 4–5, inför tredje.

Efter en lång rad med utvisningar för båda lagen var det tillslut Vänersborg som gjorde nästa mål, bara sekunder efter en timeout från Stigers. Luften gick ut bortalaget vilket innebar att Vänersborg fick in ytterligare två puckar bakom Robert Kinisjärvi i Stingerskassen.

Nästa match spelar Stingers hemma mot Töreboda HF på onsdag.

Christopher Kullenberg Rothvall

031-86 84 21

sporten@otv.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar