Stenungsunds IF får över 31 000 kronor att använda till sin ungdomsverksamhet. Foto: arkiv

Ungdomsidrotten får extra pengar

Stenungsunds IF får över 31 000 kronor i årets utbetalning av Gräsroten, som är en kampanj för att stötta ungdomsidrotten. Totalt delas över nio miljoner kronor ut till föreningar i Västra Götaland.

Gräsroten är en kampanj där Svenska spel årligen delar ut cirka 50 miljoner till ungdomsidrotten i landet.

Den förening som får mest pengar i STO-området är Stenungsunds IF. Föreningen får 31 498 kronor tack vare att nästan 400 supportrar registrerat det som sin favoritförening.

Det är femte året i rad som Svenska spel delar ut pengar via Gräsroten. Det är kunderna själva som fördelar pengarna genom att välja en till tre favoritföreningar.

De tre vanligaste områdena som pengarna från Gräsroten används till är cuper, ledarskapsutbildningar och träningsmaterial.

– Samarbetet med Svenska spel är värdefullt för hela idrotten. Pengarna från Gräsroten bidrar till att utveckla föreningsverksamheten över hela landet så att fler barn och unga kan komma i rörelse och bli en del av idrottsrörelsen, säger Stefan Bergh, generalsekreterare på Riksidrottsförbundet i ett pressmeddelande.

De idrotter som får mest pengar är fotboll, handboll och hockey. Föreningen som får överlägset mest pengar i Västra Götaland är IFK Göteborg: 990 216 kronor.

Elvira Linderot

Fakta: Gräsroten

Gräsroten är ett initiativ där Svenska spel årligen delar ut över 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten och idrottsföreningslivet i Sverige. Det är Svenska spels kunder som bestämmer vilka föreningar som får dela på pengarna genom att ansluta sig till Gräsroten och välja upp till tre favoritföreningar. I år har 486 474 personer sett till att 8 190 föreningar inom 71 idrotter får ta del av pengarna. Utöver de 50 miljoner kr som kunderna fördelar, får även samtliga anslutna föreningar ett garantibelopp från Svenska spel på 1 000 kronor.

 

Relaterade artiklar
Fler artiklar