• Vallen-fostrade målvakten Peter Abrahamsson är uttagen till landslaget. Arkivbild.

  Vallenfostrad spelare till landslaget

  Vallens IF och STO-regionen kan glädja sig åt att ha fostrat en spelare som tagit sig hela vägen till svenska landslaget. När Sverige åker till Förenade Arabemiraten i januari finns han med i truppen. 

  Peter Abrahamsson inledde sin målvaktsbana i Vallens IF. De senaste säsongerna har han tillhört BK Häcken. I år fick han ett ordentligt genombrott i allsvenskan och tog ett fast grepp om den ordinarie platsen i målet. 

  När förbundskapten Janne Andersson presenterade landslagstruppen som ska med till Förenade Arabemiraten i januari och möta Elfenbenskusten och Slovakien fanns Abrahamsson med. 

  – Å fan. Skämtar du nu?, sa Abrahamsson som är på semester på Kanarieöarna till Göteborgs Posten som ringde upp honom med beskedet. 

  Abrahamsson har tidigare varit uttagen till en U21-landskamp som ställdes in. I truppen som åker till Förenade Arabemiraten ingår spelare från allsvenskan som förbundskaptenen hoppas ska kuna bli aktuella för ”det riktiga landslaget” i framtiden. 

  Steget dit är förstås stort.

  – Ja, det är det såklart. Men nu har de koll på en i alla fall. Det är bara att åka dit och göra sitt bästa, försöka komma in i stämningen, säger Abrahamsson till GP. 

  Patrik Persson

  sporten@lokaltidningensto.se

  Relaterade artiklar
  Fler artiklar