Vallens Linnea Strömberg är uttagen till F15-landslagets läger på Bosön i augusti. På bilden syns hon i närkamp med Sifs Alexandra Roholt i vårens derby.FOTO: Kristian Johansson

Vallenspelare till landslagsläger

Förbundskaptenen för F15-landslaget Ulf Kristiansson har kallat sin första landslagstrupp. I den ingår en spelare från Vallens IF.

Efter sommarens elitläger har de 42 bästa i årskullen flickor födda -02 sållats ut. Vallens Linnea Strömberg är en av dem.

– Jag tyckte det gick bra på elitlägret så jag hoppades på att få komma med i landslagstruppen. Samtidigt så vet jag ju inte hur bra spelare det finns i de andra distrikten, så det var omöjligt att veta säkert, säger Strömberg.

Beskedet fick hon med e-post i måndags.

– Jag blev verkligen jätteglad, säger hon om det.

F15 är den första åldern som spelare tas ut till ett landslag. Strömberg följer med uttagningen i spåren på sin förra klubbkamrat, målvakten Anna Larsson, som numera spelar för allsvenska Kopparberg Göteborg.

Efter samlingen på Bosön och en internmatch kommer en ny sållning att göras. Spelarna som överlever den får deltaga i en riktig landskamp mot Norge.

– Det skulle vara riktigt coolt! Men jag har faktiskt inte tänkt så mycket på det än. Nu tar jag Bosön först och ska försöka göra det så bra som möjligt där, säger Strömberg inför utsikterna att dra på sig landslagströjan i match.

Strömberg har medan lagkamraterna i Vallen haft viloperiod både varit på elitlägret och den senaste veckan varit utlånad till GDFF för spel i Gothia Cup.

Hon var därför inte tilltänkt till DM-matchen mot Rössö där Vallen tvingades lämna walk over.

– Angående hösten med Vallen så tycker jag att vårt mål ska vara att vinna så många matcher som möjligt så att vi kan gå up i ettan igen, säger Strömberg.

– För egen del, för att bidra till det, tycker jag att jag som anfallare borde göra lite mer mål.

Hittills har de blivit tre mål signerade Strömberg.

– Det började lossna allt mer mot slutet av vårsäsongen. I början gjorde jag visserligen bra matcher med passade mer istället för att ta avslut, säger Strömberg.

Årets säsong är hennes första med a-laget.

– Jag var mer nervös och spände mig mer inför matcherna i början, men nu känner jag mig lugnare och vågar mer, säger hon.

Patrik Persson

sporten@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar