Anton Bodin är en spelare med flera säsonger i SHK bakom sig. "Han är hänsynslös mot sig själv - han skulle hoppa in i en tegelvägg om han såg en lucka" säger Lars "Pajen" Jadepalm, tränare i SHK. FOTO: SHK

”Vi är bara på ruta ett”

Jadepalm summerar SHK herr

Seger i senaste hemmamatchen och häng på toppen. Då ser Stenungsunds HK:s herrtränare Lars ”Pajen” Jadepalm en positiv trend.

Den gångna helgen gav SHK den fjärde segern på sju försök efter 33-27 hemma i Stora Höga Arena mot Sävedalens HK och därmed tredjeplats i tabellen.

– Det ser bättre och bättre ut med styrkan och uthålligheten hos grabbarna, menar Jadepalm.

– Vi har börjat lägga ett enkelt grundspel som de kan förhålla sig till. I vissa sekvenser i matcherna stressar en del upp sig. Då får vi lugna ner dem för att komma tillbaka och förhålla oss till det vi ska göra.

På så sätt skapas den trygghet som laget kanske inte alltid har haft.

– Men de kämpar efter den mallen och gör jävligt bra ifrån sig.

En del i arbetet

Sju omgångar in på division 3 västsvenska västra för herrar har så här långt gett fyra segrar, ett kryss och två förluster.

– Vi har situationer på planen där vi fortfarande har lite svårt för att värdera, säger Jadepalm.

– Vem ska man gå ut och stöta på? Vem är farlig i deras lag? Vem ska vi stoppa?

– Men det kommer. Vi blir bättre och bättre på de här bitarna. Vi kanske kommer att få ett återfall eller två, men det är en del i arbetet.

Arbete ger framgång

I de första seriematcherna tröt orken ganska fort för laget.

– Då kommer stressen och då tror man att man inte man klarar det. Jag tror det var detta som gjorde att vi torskade i två matcher, menar Jadepalm.

– I upplägget inför senaste matchen bestämde vi oss för att vi var bättre tränade än motståndarna. Det gällde för oss att orka pumpa på, att orkar med kontringar och att jaga, jaga, jaga. I den andra halvleken har vi två-tre spelare fria på deras planhalva vid flera tillfällen.

– Vi har mycket kvar – vi är fortfarande bara på ruta ett – men jag tror att de känner att det vi gör också ger framgång.

Fantastisk inramning

Hemmamatch mot Sävedalen följs på söndag upp av bortafajt mot Särökometernas HK.

Spel på hemma eller borta ska inte spela roll.

– Kanske att de är mer laddade hemma för det är en större anspänning, säger Jadeplam.

– I lördags var det en fantastisk inramning då flera ungdomslag prövade på att sova över i lokalen för de skulle iväg på en turnering. Då passade de på att titta på matchen, så det var 60 minuter av liv i luckan. De gapade och skrek hela tiden. Det var fantastiskt!

Tony Balogh

0303 72 82 24

tony.balogh@otv.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar