”Vi jobbar hårt hela matchen”

Rönnäng gick upp i tillfällig (?) topp i hockeytreans fortsättningsserie, efter 6–3-segern borta mot Lysekil.

Det var en rätt jämn match, där lagen hade ett siffermässigt ställningskrig i åtmstone två perioden, men med en knapp fördel åt Tjörn-laget. Lysekil tog ledningen i mitten av första perioden, men det tog inte lång tid innan Karl Stenberg replikerade för Rönnäng i power play.

I andra perioden gav Rasmus Robertsson Rönnäng ledningen för första gången i matchen, fast nu var Lysekil ännu snabbare att kvittera. Rönnäng hann vara i ledningen i en dryg minut innan 2–2 kom. När halva matchen precis var passerad utnyttjade Elias Oskarsson ett power play och gav Rönnäng ledningen igen. Och en knapp halvminut in i slutperioden utökade Mathias Bergström till 4–2.

Lysekil gav inte upp, utan reducerade tre minuter senare. Det var inte inte Rönnängs-keepern Philip Hermansgård nöjd med.

– Jag tog de puckarna jag skulle, men den slank in efter ett konstigt domslut. Pucken var blockerad, men domaren dömde mål ändå, säger han om målet som sänkte hans räddningsprocent något, ner till 90,32.

Rönnäng skulle sedan avgöra med två snabba mål i mitten av sista perioden, först genom Albin Strömberg och sedan John Mårtensson, sexan kom också i numerärt överläge.

– Vi jobbar hårt hela matchen. Lysekil orkade inte i sista perioden, då körde vi sönder dem. Det gällde att inte tappa pucken på fel ställen, varken vid vår eller den offensiva blå linjen. Det var ett tag i andra perioden, när vi inte kom ur vår zon på två-tre minuter. Och om vi fick tag i pucken, kunde vi inte få ner den djupt. Det körde slut på oss, men vi fick nya krafter.

Rönnäng toppar serien, fast med en match mer spelad än tvåan Lerum och två fler än Härryda och Partille.

– Vi har haft vittring på vinst både mot Härryda och Partille. Med tungan rätt i mun, om vi spelar som mot Lysekil och med lite mer spets, så vinner vi mot dem nästa gång. Efter juluppehållet, mot Härryda, var vi inte med i skallarna, menar Philip Hermansgård

Niklas Ohlson

0303–20 68 22

Lysekils HK Viking – Rönnängs IK 3–6 (1–1, 1–2, 1–3)

Hockeytrean södra A forts. herr

Mål: Karl Stenberg, Rasmus Robertsson, Elias Oskarsson, Mathias Bergström, Albin Strömberg. John Mårtensson.

Bra: Anton Strömberg har motivation och åker skridskor till 110 procent.