• Ida Vallenius är nöjd med sin första säsong i Qviding.

  ”Vill fortsätta spela i ettan”

  Ida Vallenius, tidigare Sif, spelar i krisdrabbade division 1-laget Qviding, som riskerar att bli tvångsnedflyttade till division 2.

  – Jag vill inte spela lägre än division 1, säger hon.

  Hur märker ni i damlaget av Qvidings ekonomiska kris?

  – Vi får inte veta så jättemycket. Vi har inte hört något om det under året, utan de har hållit det utanför. Det jag har hört är att vi kanske får flytta ned en division, men det är inte klart, så förhoppningsvis inte.

  Blir du kvar i laget om ni måste gå ner en division?

  – Nej jag tror inte det. Jag vill inte spela lägre än division 1. Det är en bra nivå för mig och för min utveckling. Jag har inte tänkt jättemycket på om jag ska vara kvar eller inte. Jag har tänkt provspela med några andra klubbar, och så får vi se sen.

  Hur har din första säsong i Qviding varit?

  – Det har varit jättebra, det har varit riktigt kul att fortsätta spela division 1-fotboll. Vi kom i mitten av tabellen, så vi är nöjda. Som nykomlingar (från division 2) är det svårt att veta hur man ligger till innan serien börjar. Jag har fått spela i varje match, så jag är nöjd med min säsong.

  Nu väntar futsal med Real Corona…

  – Ja, det känns jätteroligt. Jag och Magdalena (Cruz) har länge tänkt starta ett lag. Nu när vi fick chansen med Real Corona så tog vi den. Jag kommer att spela, medan Magdalena håller i träningarna, och så kommer jag att finnas som ett stöd för henne.

  Kristian Johansson

  Relaterade artiklar
  Fler artiklar