fbpx
 • Lyssna på Lokaltidningen eller läs oss på 40 olika språk

  Vill du få Lokaltidningens artiklar upplästa eller översatta till ett annat språk? Prova tjänsten Talande webb som du hittar på vår webbsida.

  För att göra det enklare för fler att ta del av Lokaltidningens artiklar har vi på hemsidan lagt till funktionen ”Talande webb”. Det är en gratis tjänst där den som besöker lokaltidningensto.se kan få artiklar upplästa men också översatta till och upplästa på ett 40-tal språk. Översättningen görs av Google och texten är inte skriven av en journalist vilket gör att den ibland kan ha vissa stilistiska brister.

  I tjänsten Talande webb ingår flera andra hjälpmedel som till exempel en läslinjal för att tona ned omgivande text, möjlighet att ställa in hastighet på uppläsningen, textförstoring och möjlighet att spara ned texten som mp3.

  För att aktivera Talande webb, gör så här:

  På en dator: Gå upp till den svarta listen längst upp på Lokaltidningens hemsida och klicka på ”Talande webb”. Efter att ha godkänt villkoren får du upp ett verktyg där du kan välja språk, starta uppläsning med mera. En mer detaljerad beskrivning av funktionerna hittar du här.

  På en mobil: Talande webb hittar du under en lilla silhuetten där du loggar in. Klicka på talande webb och du får upp ett verktygsfält i botten av skärmen där du kan starta uppläsning och göra språkinställningar.

  Talande webb fungerar just nu bäst med webbläsarna Firefox och Safari. Om man använder Chrome finns det en bugg som gör att översättningstjänsten byter från det valda språket till svenska när man går från en artikel till en annan.

  Lokaltidningen STO